5 väärää luuloa jefusta

Jenkkifutikseen sisältyy monia erilaisia stereotypioita ja erilaisia ennakkoluuloja. Jefu usein tuomitaan juuri näiden stereotypioiden takia. Tämä ruohokenttien shakki sopii, miehille, naisille, pojille ja tytöille. Tässä muutamia usein kuultuja stereotypioita jenkkifutiksesta.

1. Jefu on kallista.

Ei kyllä ole. Esimerkiksi saman kaupungin perusfutiksen kausimaksuihin verrattuna on jenkkifutis paljon halvempaa. Varusteiksi riittää kypärä, hartiasuojat, housut, jossa on lonkka-, reisi-, sekä häntäluusuojat. Ensimmäisiin jenkkifutistreeneihin tarvitsee vain kengät ja urheiluun sopiva asu. Kyllä niitäkin tilanteita olen nähnyt, jossa ensimmäisiin treeneihin tullaan crocsit jalassa.

Usein kuulee myös, että varusteet ovat kalliita ja niitä joutuu päivittelemään koko ajan. Varusteet saa usein seuralta lainaan aluksi ja jos ei kiinnykään lajiin, voi ne sitten palauttaa.

2. Jenkkifutiksessa on suuri loukkaantumisriski.

Kyllä, aluksi voi tuntua, että kovat kontaktit ja pelaajien kokoerot aiheuttavat paljon loukkaantumisia, mutta jos pelaajalla on kunnon varustet, voidaan loukkaantumisriskiä pienentää suuresti.

Verrattuna vaikka koripalloon loukkaantumisia voi olla jopa vähemmän. Jenkkifutiksessa sentään on suojat.

3. Jenkkifutis on vaikea aloittaa.

Joo, aluksi voi tuntua siltä, mutta pitää muistaa, että kaikki aloittivat joskus. Voi siis olla, että kaikki ovat joskus tunteneet samoin.

Jefu on kasvava laji, joten aloittelijoita on paljon. Eli et varmasti ole ainoa aloittelija joukkueessasi.

4. Jenkkifutis ei sovi kaikille.

Väärin! Jefussa juuri nimenomaan tarvitaan paljon eri taitoja eri pelaajilta, ja esimerkiksi ei välttämättä pelkällä nopeudella pärjää. Jenkkifutiksessa tarvitaan monia eri taitoja, kuten nopeutta, ketteryyttä, voimaa ja älyä.

Myös se ajattelutapa, että isoimmat pelaajat ovat jefussa parhaita ei ole totta.

5. Jenkkifutiksen taktisia osuuksia on vaikea oppia.

Kyllä, jotkut pro-tason taktiikat ovat vaikeita, mutta ensimmäiset asiat ovat hyvinkin yksinkertaisia ja helposti opittavia. Ajan myötä, kun kehityt lajissa, kehityt myös sen taktiikkapuolessa.
Yhteenvetona siis jenkkifutis on hyvä laji aloittaa ja kehittyä. Alku voi olla aina hankalaa, mutta pitää vain muistaa keskittyä omaan pelaamiseen ja jatkaa aina eteenpäin.

Suomessa on noin 40 eri seuraa, jotka ottavat varmasti uusia tulokkaita vastaan.

Katso lähin seura vaikka SAJL:n sivuilta ja ota yhteyttä seuratyöntekijöihin.

Kentälle siis! (Vaikka tällä hetkellä onkin vielä lunta maassa.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *