Kenelle amerikkalainen jalkapallo sopii?

Tähän kysymykseen on helppo vastata: Jefu sopii kaikille. Jenkkifutis on siitä mukava ja monipuolinen laji, että se sopii monenlaiselle pelaajalle. Lajin parissa voivat touhuta niin pienet ja vikkelät kuin isot ja voimakkaatkin. Fyysisestä kontaktista huolimatta laji on kuitenkin ennen kaikkea älyllistä taituruutta. Siksi lajia sanotaankin ruohokenttien shakiksi.

Onko jenkkifutis turvallista?

Kyseessä on toki kontaktilaji, mutta pelaajat on suojattu varusteilla päästä varpaisiin. Varusteiden valmistajilla on kymmenien vuosien kokemus tuotekehityksestä, jonka avulla voidaan varmistaa turvallinen harrastaminen. Suojavarusteet tulisikin tarkistaa säännöllisin väliajoin, jotta voidaan varmistaa, että ne toimivat kuten niiden kuuluu. Huolella pidetyt suojavarusteet kestävät vuosikausia.
Suojavarusteisiin kuuluvat kypärä, hartiasuojat, ala-, lantio-, polvi-, reisi- ja hammassuojat. Näiden lisäksi tarvitaan pelipaita ja -housut sekä kengät. Moni pelaaja käyttää myös hanskoja suojaamaan käsiä sekä edesauttamaan hyvää pallo-otetta.
1800-luvulla pelaajien ”suojana” pidettiin pitkiä hiuksia sekä myöhemmin erilaisia nahasta valmistettuja päähineitä. 1900-luvun alussa Yhdysvaltojen 26.presidentti Theodore ”Teddy” Roosevelt teki merkittäviä sääntömuutoksia amerikkalaisen jalkapallon pelaajien turvallisuuden eteen.

Mitä jefun harrastaminen maksaa?

Toisin kuin usein luullaan, jefu ei ole kallis harrastus. Joukkuelajeja vertaillessa jefu löytyy itse asiassa edullisimmasta päästä. Junioreilla lisenssimaksu on 50 euroa ja kausimaksu noin 200-400 euroa (seurakohtaisia eroja). Kausimaksu sisältää mm. varusteet, matkat turnauksiin yms. Lisäksi kaikilla harrastajilla, myös junioreilla, tulee olla pakollinen vakuutus.

 

Sivun sisältö ja video on tuotettu yhteistyössä Porvoon Haaga-Helian kanssa.