Amerikkalaisen jalkapallon hanskat vertailussa

Aikojen alusta lähtien on ollut maailmassa suuria kysymyksiä. Kumpi tuli ensin, muna vai kana? Kumpi tulee päälle, juusto vai kinkku? (Kinkku!) Ja minkä merkin hanskat ovat parhaat? Laitoimme mallit testiin ja tuloksia saatiin.

Kaikki hanskat ovat laitahyökkääjän hanskoja ja vertailu on merkkien suosituimpien mallien välillä. Vertailu on kirjoittajan oma mielipide, eikä ole mikään absoluuttinen totuus.

Kilpailijat:

  •  Under Armour F5 Receiver Gloves
  •  Battle Warm Receiver Gloves
  •  Wilson Clutch Receiver Gloves
  •  Nike Vapor Jet 5.0

Hinta:

  •  UA 44,90 €
  •  Battle 54,00 €
  •  Wilson 34,90 €
  •  Nike 64,90 €

Alkuun. Miksi hanskoja ylipäänsä käytetään? Voin ihan kokemuksesta kertoa, että pallot jäävät aika paljon paremmalla prosentilla kiinni, kun on hyvät hanskat kädessä. Ja miten hanskoja ylipäänsä kannattaa ostaa? Pitääkö olla hieman kasvuvaraa? Noh, kun ostaa hanskoja, niin oleellista olisi kokeilla hanskoja ensin. Eli siis sama asia kuin kenkien kanssa. Hanskojen kuuluu olla vähän tiukat, muttei liian tiukat. Sormien olisi hyvä liikkua vapaasti, mutta hanskojen kuuluu silti hieman tukea rannetta ja sormia.

Hintahan on siis halvin Wilsonilla, kallein Nikellä. Tosin, ei nuo Battlen ja Niken hanskatkaan mitkään kalliit ole. Merkkinähän Battle on hieman uusi ja tuntematon merkki, mutta ei sitä pidä aliarvioida vain tuntemattomuuden takia. Niken Vapor Jetit ovat oikeastaan klassikko ja ovat monella ammattilaisella käytössä.

Itselläni on vakituisessa käytössä nämä Wilson Clutchit, mutta pidän vertailun tasapuolisena. Tai ainakin yritän pitää.

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Nike, UA ja Wilson ovat suhteellisen tasaisia, Battle jää hieman jalkoihin. Tosin perheen muut jefukauppiaat pitävät Battlen ulkonäöstä. Myös se fakta, että hanskat ovat tehty kestämään kylmääkin säätä, tuo se sille ekstrapisteitä. Ulkonäköasiat ovat tosin hyvinkin paljon mielipideasioita.

Pito

Pito Nikellä on paras, mutta ei UA ja Wilson paljoa häviä. Kuten jo sanottu, Battle hieman joutuu tekemään kompromissin pidon suhteen, kun hanskat ovat lämpimät. Se on kyllä hyvinkin suuri etu kylmällä säällä, joka voi yllättää kesälläkin. Suomen kesä ei aina ole ihan yhtä lämmin, kuin mitä nyt on ollut.

Hanskojen materiaali

Kaikki hanskat ovat hyvinkin ohuita, paitsi Battlella, jolla on vuori kämmenselän puolella tuottamassa lämpöä. Battlen hanskat voi myös sopia vaikka Linebackerille paremmin kun on hieman pehmustetta ottamaan iskua vastaan. Muut hanskat sopivat hyvin kaikille ’skill positioneille’.

Kaikki hanskat ovat suurimmaksi osaksi silikonia ja polyuretaania. Battlen hanskoissa on fleece-kerros hanskojen sisällä.

Ottaen huomioon Wilsonin hyvin halvan hinnan, ja vertailussa hyvin pärjäämisen, on Wilsonin Clutchit hyvä valinta vaikka aloittelevalle laitahyökkääjälle. Niken hanskat ovat hyvät hieman kokeneemmalle pelaajalle.

Lopputulos

 

Neljänneksi jää mielestäni Battle. Uusi brändi ei vaan houkuttele niin paljon kuin muut. Battlen hanskat ovat tosin selvästi parhaat kylmällä säällä. Hintakaan ei ole paha. Battlen hanskat eivät ole kaikista huonoimmat, vaan neljänneksi parhaat.

Kolmantena on mielestäni UA. Hanskat ovat hyvät, mutta ei omaa mitään uutta. Siksi kolmas.

Toiseksi jää Wilson, jolla on vähän samat perusteet kuin UA:lla. Hyvät hanskat, ei hirveästi uutta. Halvempi hinta tosin takaa paikan UA:n yläpuolella.

Ykkösenä on siis Nike. Loistavat hanskat, jotka ovat todella hintansa väärti. Klassikkomallin uusin versio on vaan luokkansa paras. Vaikka hintaa on enemmän kuin muilla, on se silti vaan tarpeeksi parempi voittamaan muut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.