Jefu sopii kaikille: Kristian Natunen

Kristian Natunen
Kristian Natunen
Kuva: Jarmo Vehkomäki

”Krippe” on 19-vuotias porvoolaiskasvatti, joka on koko uransa edustanut Porvoon Butchersia. Krippe aloitti jenkkifutiksen vuonna 2015 ollessaan 14-vuotias. Lajin pariin hän löysi, niin kuin moni muu, kaverin suosittelemana. Muuta lajitaustaa Kristianilta löytyy paljon. Ennen jenkkifutista hän harrasti monia lajeja, mm. jääkiekkoa, jalkapalloa sekä salibandya.

– Syy miksi innoistuin jefusta on, koska se on niin monipuolista: taktista ja vaatii myös paljon fyysistä harjoittelua. Siinä on paljon asioita, missä voi jatkuvasti kehittyä.

Odotettu kausi alkaa – Todellinen läpimurto?

Krippe kuuluu Butchersin edustusjoukkueen aloittavaan kokoonpanoon. Viime kaudella hänellä oli hyvä kausi, mutta tälle kaudelle hän on asettanut tavoitteet vieläkin korkeammalle. Joukkueessa Krippe tunnetaan kovana harjoittelijana, joka haluaa jatkuvasti kehittyä ja oppia lisää. Tästä syystä myös joukkueessa uskotaan Kripen tekevän todellisen läpimurron tänä kautena.

– Paluu treeneihin on tuntunut todella hyvältä, on kiva palata kuvioiden juoksemiseen pariin puolustusta vastaan. Koronarajoitteiden aikana treenasin etänä joukkueesta samassa pienryhmässä kuin koko syksyn, talven ja kevään, Marko Luoman vetämänä.

Rankin asia rajoitteiden aikaan oli epätietoisuus kauden alkamisesta. Hyvä, että kausi päästään pelaamaan.

Mitään erityistä treenitavoitetta Kripellä ei ollut korona-tauon aikana.

– Ei ollut mitään tiettyä taitoa jota olisin halunnut kehittää. Tavoitteena oli parantua joka osa-alueella. Kehittymisen eteen tein säännöllisesti ja todella kovaa töitä.

Tämän juttusarjan ideana on kertoa, kuinka jenkkifutis sopii lajina ihan kenelle vain. Mitä mieltä Krippe on asiasta?

– Jefu sopii kaikille, koska se on niin monipuolinen, että jokaiselle löytyy varmasti pelipaikka koosta, iästä tai sukupuolesta riippumatta.

 

Aurinkoista kesää ja kaikki paikan päälle katsomaan pelejä!

Kristian Natunen

Porvoo Butchers

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.