JEFU SOPII KAIKILLE: Mari Jääskelä

 

 

Ensimmäisenä blogisarjassa “Jefu sopii kaikille” haastateltavana on jefu-konkari keskushyökkääjä Mari Jääskelä. Mari on 24-vuotias kokenut pelaaja ja pelaa tällä hetkellä Lohja Lionesses -joukkueessa. Tämän lisäksi Mari pelaa myös Suomen maajoukkueessa. (Kuva: Linda Mustakari)

 

 

Kuinka kotitreenit etenevät?

Toistaiseksi olen treenannut sillä ajatuksella, että kausi alkaa kesällä. Jos kauden alku lykkääntyy paljon tai kausi perutaan kokonaan, pitää suunnitelmaa muuttaa. Nyt olen tehnyt omatoimisesti RB-treeniä, juoksutreeniä ja voimaharjoittelua. 

“RB:lle tärkeitä ominaisuuksia voi onneksi treenata hyvin myös yksinkin.” 

(RB-treeni tarkoittaa keskushyökkääjän ominaisuuksia vahvistavaa treeniä.) Voimaharjoittelussa noudatan painonnostokoutsini ohjelmaa. Lajinomaiset treenit ja juoksutreenit suunnittelen itse.

Elämä ilman joukkue-treenejä, kisoja ja muita tapahtumia

Kun on viimeiset 5 vuotta viettänyt joukkueensa kanssa aikaa useita tunteja viikossa, niin kyllä tämä tilanne tuntuu aika oudolta ja yksinäiseltä. Eniten kaipaan yhdessä tekemisen meininkiä, laji-treenejä ja ihan vain sitä sosiaalista kanssakäymistä.

Haluan kehittää lateraali liikkuuvuuttani, nopeutta ja räjähtävää voimaa. Lajinomaisissa treeneissä olen pyrkinyt tekemään monipuolisesti erilaisia drillejä, joissa haetaan erityisesti hyvää lateraalia liikettä ja nopeita jalkoja. Teen jokaisessa treenissä aina erilaisia drillejä. Olympianostojen kautta olen pyrkinyt kehittämään räjähtävää voimaa. (Drilliä käytetään jefussa ja tarkoittaa harjoitusta.)

Olen opiskelija, joten olin odottanut vappua todella paljon! Harmittaa vähän, mutta se jää ensi vuodelle.

Jefu sopii kaikille, koska lajin eri pelipaikoilla vaaditaan erilaisia taitoja ja ominaisuuksia. Yhteistä kaikille paikoille on varmasti nopeus ja voima, mutta pelipaikkojen kesken nekin ovat eri suhteessa. Esimerkiksi linjapelaaja on vahvempi kuin laitahyökkääjä, joka puolestaan on ketterämpi ja nopeampi kuin linjapelaaja. Tärkeintä lajissa pärjätäkseen ovat motivaatio, halu kehittyä ja treenata. Jos nämä ominaisuudet löytyvät, sopii laji kenelle tahansa atleettiselle ja kontaktia pelkäämättömälle henkilölle. 

Terkkuja koko jefu-yhteisölle

Mari,

Lohja Lionesses

 

JEFU SOPII KAIKILLE on blogisarja, jossa esitellään harrastajia ja muita vaikuttajia jefun parissa. Ketä haastattelisimme seuraavaksi? Vai haluatko itse kirjoittaa jutun? Lähetä viesti ja ilmianna kiinnostava harrastaja tai vaikuttaja.

Kuva: Jari Turunen

 

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.