JEFU SOPII KAIKILLE: Ville Lindsten

 

 

 

Ville Lindsten aka Betoniporsas (Kuva: Jari Turunen)

Tämän viikon haastateltavana on jefu-konkari Ville Lindsten. Ville on 30-vuotias ja pelaa keskushyökkääjän paikkaa Kuopio Steelersissä Vaahteraliigassa.

 

 

 

Kuinka kotitreenit etenevät?

Fysiikkavalmentaja on tehnyt meille kotitreeniohjelman, jota noudatan. Sen lisäksi teen omia kehonpainoharjoitteita, venyttelyä ja satunnaista lenkkeilyä.

Elämä ilman joukkuetreenejä, kisoja ja muita tapahtumia

Kyllähän se joukkueurheilu on vähän kurjaa ilman joukkuekavereita. Toivottavasti epidemia laantuu nopeasti, että pääsee taas jengillä touhuamaan. Varmasti tämä on itselle nyt pisin aika ilman jenkkifutistreenejä viimeiseen 15 vuoteen, jos ei lasketa loukkaantumisista johtuvia poissaoloja.

Eniten ikävöin joukkueessani yhdessä tekemistä ja treenaamista yhdessä. Meillä on tosi hyvä joukkuehenki ja se antaa paljon lisämotivaatiota treenaamiseen. Sekä tietysti meidän rakasta päävalmentajaa Pekka Utriaista.

Onko tiettyjä taitoja missä haluat kehittyä nyt kevään aikana?

Ei varsinaisesti ole mitään tiettyä osa-aluetta. Tarkoitus on yrittää kehittää kokonaisvaltaisesti itseään urheilijana. Nyt tietysti tilanteen sanelemana esimerkiksi maksimivoiman treenaaminen ei oikein onnistu, joten pitää keskittyä niihin asioihin, joita pystyy kehittämään. Liikkuvuus, kehonhallinta ja räjähtävyys varmasti ovat nyt loppu-offarin tärkeimpiä kehittämiskohteita. Jenkkifutis on onneksi siitä hyvä laji, ettei ole yhtä ja tiettyä ominaisuutta joka määrittää pelaajan tason.

Tämä on ainutlaatuinen tilanne, joten paljon joutuu improvisoimaan. Onneksi minulla on painijan taustaa, joten kokemusta omalla keholla tehtävistä harjoitteista on jonkun verran ulkomuistissa. Oma treenimotivaatio on tietysti tärkeässä osassa nyt, kun ei voi porukalla treenailla.

Mitä tapahtumaa olit odottanut eniten keväältä?

Kyllähän se on aina kauden ensimmäinen peli ehdottomasti. Pitkän off-seasonin jälkeen kentälle pääseminen on aina hieno hetki, etenkin ekaan peliin on tosi helppo latautua. Toivon itse, että kausi päästään pelaamaan, mutta tietysti terveys edellä on mentävä kaikin osin.

Jefu sopii kaikille, koska siinä on niin paljon eri rooleja. Varmasti löytyy oma pelipaikka kenelle vain. Kontakti on oikeastaan ainoa rajoittava tekijä, miksi ei laji soveltuisi ihan kenelle vain.

Terkkuja koko jefu-yhteisölle,

Ville

Kuopio Steelers

JEFU SOPII KAIKILLE on blogisarja, jossa esitellään harrastajia ja muita vaikuttajia jefun parissa. Ketä haastattelisimme seuraavaksi? Vai haluatko itse kirjoittaa jutun? Lähetä viesti ja ilmianna kiinnostava harrastaja tai vaikuttaja.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.