Menestystä Yrittäjän päivään!

Tänään on Yrittäjän päivä. Sen kunniaksi jokainen Jefukauppa-perheen jäsen kokosi lyhyesti omia ajatuksiaan pienyrittäjyydestä. Perheenjäsenten sanomaa ei ole muokattu, ja totuus taitaa jälleen kuulua lasten suusta.
 

Nikko: Yrittämisen tuska ja hauskuus

Miksi yrittäminen voi olla samaan aikaan sekä hauskaa että tuskaa? Ehkäpä juju on siinä, että samat asiat tuottavat näitä molempia tunteita.
 
Kukaan ei tee asioita sinun puolesta, mutta toisaalta saat tehdä asiat juuri sillä tavoin kuin haluat. Saa itsenäisesti kokeilla asioita, eikä kukaan tule tätä sinulle opastamaan. Jos kuitenkin kokeilut epäonnistuvat, voi niihin helposti tuskastua.
 
Miksi sitten halusin alkaa yrittäjäksi? Ainakin haluan oppia uusia asioita ja onnistua näissä, joita ei ole tehnyt aiemmin tehnyt. Toisaalta yrittäminen on myös hiukan itsensä kiduttamista, kun suunnitelmat eivät mene niin kuin on ajatellut ja maailma laittaa kiviä rattaisiin.
 
Lyhyesti sanottuna yrittäjän pitää olla iloinen, sitkeä ja hiukan masokistinen ihminen.
 

Hani: Pienyrittäjyyden suuruus

Minulle sivutoiminen yrittäjyys on kunnia-asia. Olen kohkannut jo pitkään siitä, kuinka työelämä muuttuu, kuinka jokainen meistä on pian yrittäjä ja elanto hankitaan useista pienistä puroista. Perheyrittäjyyden kautta pääsen todistamaan paasaustani käytännössä ja ennen kaikkea osoittamaan lapsille, mitä kaikkea liiketoimintaan kuuluu. Ei lasten kanssa työskentely poikkea paljon aikuisten työelämästä. Suurin työ on meilläkin tehty yrityksen sisäisen viestinnän ja esimerkiksi kokouskäytäntöjen tehostamiseksi. Näin se on useimmiten minulla päivätöissäkin.
 
Joka perheessä ei pidetä fläppitaulua olohuoneessa tai kokoonnuta viikkopalaveriin virtuaalisiin työtiloihin, mutta meille nämä ovat jo vähitellen arkipäivää. Aika harva yläkoululainen tietää, mikä on kateprosentti tai arvonlisävero. Olen äärimmäisen ylpeä lastemme tavasta ottaa vastuuta yhteisestä liiketoiminnasta. Esimerkiksi Nooa vetää kokoukset sata-nolla-paremmin kuin vanhempansa ja pitää huolta siihen, että kaikkia on kuultu ja asioissa edetään päätöksiin asti. Vaikka välillä tuntuukin, että olemme aina töissä, osaamme arvostaa myös sitä aikaa, kun ei tehdä mitään.
 
Verkkokaupassa minut on yllättänyt eniten palvelun merkitys. Minulle on tehnyt hyvää nähdä, kuinka Herr Jefukauppias on ollut onnellinen voidessaan auttaa jokaista asiakasta. En tunne ketään muuta, joka niin suurella lämmöllä kohtelee jokaista asiakasta, on kyseessä sitten vaikka kymmenen euron hankinta. Ja onhan meillä todella mukavia asiakkaita, jotka muistavat myös kiittää ja antaa positiivista palautetta. Se saa hymyn tällaisen rage-mammankin kasvoille.
 

Niro: Onko vanhin viisain?

Kun on se vanhin lapsi yrittäjäperheessä, voisi kuvitella että ns. johdan näitä lapsia. Se ei kyllä minun tilanteessani ihan näin ole. En koe, että minulla on mitään varsinaista roolia. Olen kyllä ehdottomasti laiskin tässä yrittäjähommassa, mutta rima asetetaan hyvin korkealle. Yrittäjyydessä menestyminen on monen asian summa. Tarvitaan omistautumista, kovaa työtä ja joskus pitää vain tehdä, vaikka ei haluaisi. Loppujen lopuksi se kuitenkin kannattaa.
 
Olen itse oppinut yrittäjyydestä aika paljon tämän noin 9 kuukauden aikana, kun olen yrittäjä ollut. Erityisesti verkkokauppayrittäjyys on hyvin erilaista kuin kuvittelin. Siihen kuuluu aika paljon eri asioita, kuten markkinointi ja verkkosivujen kehitys. En ennen tämän alkamista edes tiennyt näistä asioista. Yrittäjyydessä erityisen mukavaa on sen uuden oppiminen ja yhdessä tekeminen.
 

Nooa: Nyt koneella ei enää vain pelata

Tämä koko Jefukauppa alkoi 2018 vuoden alkupuolella, ja se tuli minulle aika yhtäkkiä. Koko idea alkoi meidän perheen isältä, kun hän näki, että toinen amerikkalaisen jalkapallon verkkokauppa oli myynnissä. Sitten me mietittiin yhdessä, että miksi me ostettaisiin tämä valmis verkkokauppa, kun me voidaan tehdä oma. Aluksi siihen piti vähän tottua, että tulee joka päivä tilauksia ja paketteja meille, mutta pienen ajan jälkeen siitä tuli jo rutiinia, että pitää tehdä joka päivä töitä.
 
Meidän koko perhe on muuttunut Jefukaupan jälkeen. Enää ei pelata koko ajan, vaan hoidetaan tilauksia ja keskusteluaiheet ovat nykyään paljon aikuismaisempia kuin esim. viime vuonna.
 
Jefukauppa on antanut meille käsityksen siitä, että minkälaista on pitää verkkokauppaa yllä ja se on joillekin meidän perheestä aika stressaavaa. Minun oma roolini Jefukaupassa on enimmäkseen hoitaa tilauksia ja olla asiakaspalvelussa mukana. Tilauksien hoitaminen oli ensin yllättävän hidasta ja tylsää, mutta nykyään siitä on tullut rutiini hoitaa niitä tilauksia ja ottaa vähän vastuuta.
 
Jos voisin sanoa jonkin asian, mitä sinun pitäisi tehdä ihan missä vain ja ei pelkästään verkkokaupan pitämisessä on, että sinun pitäisi tehdä rutiineja, jotka helpottavat sinun elämää.
 

Lara: Verkkokauppoja ruokapöydässä

Jefukaupan ylläpitäminen on minusta ollut kivaa, varsinkin kun se on ollut perheen yhteinen asia, jossa kaikki ovat mukana. Itse olen Jefukaupassa paketoinut kenkätilauksia ja hoitanut sosiaalista mediaa, mutta olen ollut enemmän mukana toisen verkkokauppamme, Cheer.fi:n toiminnassa.
 
Itseäni motivoi verkkokauppojen pyörittämiseen itse se asiakkaiden palveleminen. On myös ollut hauska miettiä, miten perheemme ruokapöytäkeskustelut ovat muuttuneet Jefukaupan myötä, kun nykyään puhumme ainakin jotain verkkokaupoista, mutta ennen verkkokauppoja jokainen puhui siitä, mitä nyt päähän juolahtikaan.
 
Olen ainakin omasta mielestäni oppinut Jefukaupan avulla esimerkiksi, miten voi tehdä shipitin tai miten kirjoitetaan tuotekuvauksia. Itse olen ylpeä siitä, mitä olemme saaneet perheemme kanssa aikaan ja miten meillä on mennyt tähän mennessä verkkokauppojen suhteen.
 
 

Menestyksekästä Yrittäjänpäivää kaikille!

Toivomme jokaiselle suomalaiselle pienyrittäjälle hymyntäyteisiä hetkiä ja onnellisia asiakkaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *