NFL-kausi 2018-2019

NFL-Kausi 2018-2019

 

Nfl-kausi 2018 alkoi perjantaina 7.9. kello 3:20 Suomen aikaa. Tosin ensimmäinen NFL-viikonloppu alkaa tänään 9.9. Kausi päättyy Super Bowliin 3. helmikuuta. Tein kokonaisvaltaisen kattauksen kaudesta: Veikkaan joukkueiden tuloksia, heidän parhaita pelaajiaan, viikon parhaat pelit ja muita huomioita alkavasta kaudesta.

Steelers

Aloitetaan siis henkilökohtaisesta lempijoukkueestani Pittsburgh Steelersistä. Vaikka kauden jälkeen on ollut paljon puhetta Le’Veon Bellin jatkamisesta joukkueessa, veikkaan että vanheneva Ben Roethlisberger ja viime kauden paras laitahyökkääjä Antonio Brown vievät joukkueen vähintään pudotuspeleihin 12-4 tuloksella. Puolustus tulee edelleen olemaan kysymysmerkki. Yksinä parhaista pelaajista voi ensi kaudella olla myös toisen kautensa aloittava WR JuJu Smith-Schuster. (Juuri saamamme tiedon mukaan Le’Veon Bell ei pelaa ensimmäisessä ottelussa.)

Ravens

Ravensin preseason on mennyt hyvin, erityisesti ensimmäisellä kierroksella varatun QB Lamar Jacksonin osalta. Heikkoja kohtia silti on, puolustus niistä ensimmäisenä. Myöskään juoksupeli ei viime vuosina ole ollut erityisen hyvä. Ravens Wild Cardina pudotuspeleihin tuloksella 10-6.

Bengals

Bengals, joukkue, joka ei osaa voittaa playoff-otteluita. Päävalmentaja Marvin Lewis on ollut asemassaan liian pitkään ilman tuloksia. Bengalsin ainoa tähti ensi kaudella tulee olemaan WR A.J. Green. Bengals divisioonan heikoin tuloksella 5-11.

Browns

Brownsille on viime vuosina naurettu, ja jopa syystäkin. Browns on voittanut kahdella viime kaudella vain yhden ottelun. Brownsilla on kyllä toivoa tulevalla kaudella, jota on tuonut muun muassa, WR Jarvis Landry ja ensimmäinen varaus QB Baker Mayfield etunenässä. Browns pelaa hyvän kauden ja pääsee tulokseen 7-9.

Patriots

Patriots on viime vuosina ollut juuri se joukkue joka on joka vuosi hyvä. Mutta kun Tom Brady vanhenee ja vanhenee niin kyllä sen romahduksen on pakko tulla jossain vaiheessa. Tom Brady kantaa Patriotsin vain 10-6 tulokseen, mutta huonon divisioonan takia se riittää divisioonavoittoon.

Jets

Jets-faneilla on monta syytä olla toiveikkaita erityisesti draftin jälkeen, mutta toiveikkuus on hieman turhaa. Jets pelasi viime kauden hyvin, paremmin kuin heidän pitäisi. Tänä vuonna se normaali Jets kuitenkin tulee esille. Jets huonoin koko liigassa tuloksella 3-13.

Bills

Bills katkaisi pudotuspelittömän putkensa viime kaudella. Asia ei kuitenkaan toistu. Bills pelaa keskinkertaisen kauden pääosin pelinrakentajaongelmien takia. Bills ulos playoffeista tuloksella 8-8.

Dolphins

Miami on yllätysvarma joukkue. Tosin kovan divisioonansa takia harvemmin positiivisesti yllättänyt. Miami ulos playoffeista tuloksella 7-9. Miamin hyökkäys heikkeni hyvin paljon viime vuonna, koska Jay Ajayi leikattiin rosterista. Pelinrakentajatkaan eivät ole vakuuttaneet viime vuosina.

Broncos

Broncos on todella eri joukkue kuin se Super Bowlin voittanut pari vuotta sitten. Peyton Manningin jälkeinen QB tilanne oli viime vuoden suurin ongelma laitahyökkääjien ohella. Tänä vuonna Broncosiin tulleelta Case Keenumilta odotetaan paljon, mutta ehkä jopa vähän liikaa. Broncos voi päästä pudotuspeleihin, mutta divisioona on liigan paras. Broncos ulos playoffeista tuloksella 8-8.

Chiefs

Chiefs aloitti viime kauden loistavasti, mutta kuusi häviötä seitsemästä pelistä tuhosi joukkueen sisäisesti ja häviö Titansille playoffeissa sinetöi kauden. Veikkaan että uusi QB Patrick Mahomes ei täytä odotuksiaan, ja Chiefs on yksi liiigan flopeista. Chiefs ulos playoffeista tuloksella 8-8.

Raiders

Raiders ei täyttänyt odotuksiaan viime kaudella, ja vaikka Khalil Mack lähtikin joukkueesta, odotan Raidersilta hyvää kautta. Derek Carr pelaa hyvän kauden ja Raidersin joukkueessa on potentiaalia päästä hyvinkin pitkälle. Raiders Wild Cardina playoffeihin tuloksella 10-6.

Chargers

Chargers on hyvä joukkue. Oikeasti. Chargersilla on hyvä keskushyökkääjä Melvin Gordonissa ja top 5 laitahyökkääjä Keenan Allen. Veteraani QB Philip Rivers johtaa Chargersin divisioonavoittoon tuloksella 11-5.

Texans

Texansilla, ja erityisesti Deshaun Watsonilla on varmasti jäänyt jotain hampaankoloon viime kaudesta. Pelit menivät niin hyvin, mutta sitten Watsonin kausi loppui loukkaantumiseen. Tällä kaudella Texans täyttää potentiaalinsa ja voittaa divisioonansa tuloksella 11-5. Ja ei pidä unohtaa DeAndre Hopkinsia.

Jaguars

Jaguars pelasi jopa yli potentiaalinsa viime kaudella ja todellisuus iskee kovaa tällä kaudella. Leonard Fournette kantoi joukkueen melkein jopa Super Bowliin mutta tänä vuonna playoffeihin ei Jaguarsilla riitä. Blake Bortles on oma keskinkertainen itsensä ja Fournette ei pelaa yhtä hyvää kautta kuin viime vuonna. Jaguars ulos pudotuspeleistä tuloksella 9-7.

Colts

Coltsilla on ollut viime kausina suuria ongelmia QB tilanteen kanssa, koska Andrew Luck on ollut melkein koko ajan loukkaantuneena ja kukaan muu ei ole nostanut tasoaan tarpeeksi. Colts divisioonan heikoin tuloksella 5-11.

Titans

Titans oli myös yksi niistä joukkueista, joka pelasi yli potentiaalinsa viime kaudella. Tänä vuonna ei pudotuspeleihin riitä. Marcus Mariota tulee olemaan hyvä, mutta yksi pelaaja ei riitä tekemään hyvää joukkuetta. Titans ulos playoffeista tuloksella 7-9.

Eagles

Eagles on tuore Super Bowl voittaja ja uskon, että vaikka Carson Wentz on vielä vähän loukkaantunut, niin silti Eagles voittaa divisioonansa ja taistelee Super Bowl paikasta myös tänä vuonna ja on myös yksi kauden suosikeista. Eagles voittaa divisioonansa tuloksella 12-4.

Cowboys

Cowboys oli hyvä pari vuotta sitten, koska Ezekiel Elliott, Dak Prescott ja Dez Bryant pelasivat kaikki yli potentiaalinsa ja sitä ei voi odottaa joka vuosi. Ja sitä paitsi Dez Bryant ei ole enää edes joukkueessa. Cowboys ulos playoffeista tuloksella 8-8.

Giants

Odell Beckham ei ole top 5 laitahyökkääjä. Piste. Vaikka ensimmäisen kierroksen varaus Saquon Barkley pelaisikin hyvin, ei Giansilla riitä playoffeihin. Eli Manning on maksimissaan keskinkertainen, ja vaikka puolustus on ollut viimeaikoina hyvä, se ei riitä. Giants divisioonan heikoin tuloksella 6-10.

Redskins

Redskins ei ole se playoff-joukkue muutaman vuoden takaa. Kirk Cousins on lähtenyt ja tilalle on tuotu Alex Smith, joka on myöskin jonka parasta ennen päiväys on kyllä mennyt jo. Jos Adrian Peterson pystyy pelaamaan hyvin, voi Redskins pelata playoff paikasta, mutta en usko siihen. Redskins päättää kautensa tuloksella 8-8.

Packers

Jos Aaron Rodgers pelaa MVP tasoisen kauden, voi Packers taistella jopa Super Bowlista. Muussa tapauksessa ei. Juoksupeli takkuilee ja jotenkin aina loukkaantumiset rikkoo kauden. Vaikka puolustuksen takakenttää on vahvistettu, niin se ei silti ole mikään hyvä. Packers silti divisioonavoittoon tuloksella 11-5.

Bears

Bears ei ole ollut mikään hyvä joukkue viimeaikoina, ja viime vuonna varattu Mitch Trubisky ei ole ollut ratkaisu QB ongelmiin. Bearsilla ei ole tarpeeksi talenttia joukkueessaan ja vaikka Khalil Mack joukkueeseen vastikään tulikin, se ei riitä. Bears Divisioonan heikoin tuloksella 6-10

Lions

Lions on viime vuodet ollut se keskikastin joukkue joka silloin tällöin käy pelaamassa yhden pelin playoffeissa. Matthew Stafford on hyvä, ja puolustuskin yli keskiverron, mutta kovasta divisioonasta ei ole playoffeihin menemistä. Lions on hyvä, mutta ei tarpeeksi hyvä. Lions ulos playoffeista tuloksella 8-8.

Vikings

Vikings oli viime kauden hyvä, mutta joukkueessa on vaihtunut pelinrakentaja ja se on aina kysymysmerkki. Pystyykö Kirk Cousins pelaamaan samanlaisen kauden kuin Case Keenum vuosi sitten, vai floppaako Vikings kokonaan. No ei. Cousins pelaa hyvän kauden, mutta Vikings jää tiukasti playoffien ulkopuolelle tuloksella 10-6.

Cardinals

Cardinalsin viime kausi meni pieleen David Johnsonin loukkaantumisen sekä QB ongelmien takia. Nyt joukkueeseen on tuotu Sam Bradford joka voi olla todella hyvä tai hyvinkin keskinkertainen. Ongelmaksi myös tulee kivikova divisioona. David Johnson ei ole takavuosien itsensä ja Cardinals divisioonan heikoin tuloksella 6-10.

Rams

Rams oli viime kaudella todella hyvä, mutta kausi loppui yllättävänkin lyhyeen. Tänä vuonna Rams jatkaa siitä, mihin se viime vuonna jäi. Jared Goff pelaa hyvin, ja Todd Gurley on oma top 3 keskushyökkääjä itsensä. Rams voittaa divisioonansa tuloksella 12-4.

49ers

49ers yllättää tällä kaudella. Jimmy Garoppolo ei ole hävinnyt aloittavan pelinrakentajana yhtäkään peliä, ja 49ers on ensi kaudella playoff joukkue pitkästä aikaa, suurimmaksi osaksi Jimmy Garoppolon takia, (mietttii vieläkin miksi Patriots tradesi hänet.) 49ers playoffeihin tuloksella 11-5.

Seahawks

Seahawks on edelleen hyvä joukkue vaikka joukkue onkin suuresti heikentynyt esimerkiksi Kam Chancellorin lopettamisen takia. Russell Wilson pelaa hyvän kauden ja Doug Baldwin pelaa paljon paremmin kuin viime kaudella. Seahawks niukasti playoffeihin tuloksella 10-6.

Buccaneers

Buccaneers on yllätysvarma joukkue. Jos Jameis Winston pelaa hyvin, ja Mike Evans pelaa paremmin kuin viime kaudella, joka meni häneltä todella pieleen, voi Buccaneers taistella playoff paikoista. Tämä kausi ei kuitenkaan ole heidän. Buccaneers ulos playoffeista tuloksella 6-10.

Saints

Saints oli todella lähellä päästä konferenssifinaaliin viime vuonna, siihen olisi tarvittu vain yksi taklaus. Hyökkäyskolmikko Drew Brees, Alvin Kamara ja Michael Thomas pelaavat hyvän kauden, CB Marshon Lattimorea unohtamatta. Saints voittaa divisioonansa tuloksella 11-5

Falcons

Falconsilla on paljon hyviä pelaajia, ja hyvä kokonaisuus, mutta tärkeissä peleissä peli vähän tökkii. Julio Jones ei ole yhtä hyvä, kuin ihmiset luulevat, ja puolustus on melko huono. Falcons ulos playoffeista tuloksella 8-8.

Panthers

Panthersin peli on ollut hyvin takkuisaa 15-1 kauden jälkeen. Cam Newton ei ole pystynyt kantamaan joukkuetta yhtä paljon kuin pari kautta sitten. Talenttia on vain liian vähän siihen, että joukkue voisi playoffeihin päästä. Panthers ulos playoffeista tuloksella 7-9.

 

Yhteenvetona playoffeihin pääsevät Steelers, Ravens, Patriots, Chargers, Raiders, Texans, Eagles, Packers, Rams, 49ers, Seahawks ja Saints.

Kun playoffien aika koittaa, niin katsotaan kuinka väärässä olinkaan.

Ainiin ja Steelers voittaa Super Bowlin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.